Canlogo3"Laulelijat"


Merkkivuosi. 20-vuotisjuhla lähestyy...

Tuulonen_2014.jpg

Cantitores on hämeenlinnalainen viihdekuoro. Eräät jäsenistäme ovat aikaisemmin laulaneet muissakin Hämeenlinnan kuoroissa, kuten naiskuoro Laulu-Siukuissa ja Hämeenlinnan Mieskuorossa. Toimimme syksystä 2016 alkaen Vanajaveden Opiston opintoryhmänä, mutta olemme vielä toistaiseksi myös Viihdekuoroliiton jäsen ja sitä kautta myös Sulasolin jäsenkuoro. Laulunjohtajamme on Leena Aarnipuu, puheenjohtaja Susanna Korhonen ja sihteeri Birgitta Hiltunen.

Kuoromme perustettiin aprillipäivänä 1.4.98. Sysäyksen asialle antoi Hämeenlinnaan heinäkuuksi 1998 suunniteltu viihdekuorotapahtuma, jonka kuorokilpailuun nuori ryhmämme sitten rohkeasti osallistuikin vain 13 harjoituskerran jälkeen. Palkintosijoille ei vielä tuolloin päästy. Vuotta myöhemmin nappasimme samassa kilpailussa toisen sijan ja "Aurinkoisimman kuoron" pokaalin, joka vuoden 2002 kilpailussa vaihtui "Kultaisimman kuoron" kiertopalkinnoksi. Vuoden 2004 kilpailussa heltisi sitten lopulta voitto ja parhaan kuoron Tinalinna-kiertopalkinto. Vuoden 2007 Meripäivillä Kotkassa voitimme parhaana kuorona kuoro- ja yhtyelaulusarjan toisen palkinnon. Vuonna 2015 kävimme pokkaamassa Barcelonan Musiikkifestivaalin parhaan esiintyjän palkinnon.

Harjoittelemme keskiviikkoisin Stone Gallery Lunnikiven vintillä Idänpääntiellä klo 18:30 alkaen. Loppumisaika riippuu päivänkohtaisesta innostuksesta, mutta pyrkii yleensä venymään hyvinkin myöhään, kun porukka ei millään malttaisi lopettaa. Harjoituksen jälkeen pidetään silloin tällöin "musiikkilautakunnan" kokous jossakin sopivassa paikassa.

Ohjelmistomme sisältää pääasiassa viihteellistä musiikkia. Viime vuosina ohjelmistoomme on tullut paljon joululauluja ja niin häihin kuin hautajaisiinkin sopivaa hengellistä musiikkia.

Kuoromme on rekisteröitynyt yhdistykseksi. Sen toimeenpanevaan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja neljä muuta varsinaista jäsentä. Vastuuhenkilöiden osoitetiedot löydät sivulta Yhteydet.

Joukossamme saattaisi vielä löytyä tilaa useammallekin laulajalle. Varsinkin miehet olisivat tervetulleita. Jos siis omistat kohtuullisen lauluäänen ynnä tarkan sointukorvan ja haluat kokeilla, miltä tuntuisi laulaa viihdettä hyvin soivassa hilpeässä ryhmässä, niin ota yhteyttä Leenaan ja tule jonakin keskiviikkona kuulostamaan.

Jos taas olet järjestämässä jotakin tilaisuutta, jonka ohjelmaan arvelisit hyvin soivan viihteellisen ja koreografialla maustetun stemmalaulun sopivan, niin olemme mielihyvin käytettävissä.


Muita laulavia ryhmiä Hämeenlinnassa ja lähiympäristössä:

Forssan Mieskuoro Hattulan naiskuoro Havina Hämeenlinnan Mieskuoro
Hämeenlinnan Mieskuoron Seniorit Hämeenlinnan naiskuoro Laulu-Siukut Hämeenlinnan Poikakuoro
Hämeenlinnan Seudun Pohjalaisten kuoro Hämeenlinnan seurakunnan aikuisten kuorot Hämeenlinnan seurakunnan nuorisokuorot
Iittalan Mieslaulajat Janakkalan Viihdekuoro Oratoriokuoro Tavastica
Lopen Mieslaulajat Lopen Nuorisokuoro Pinella-kuoro
Timotei-kuoro, Iittala Turengin Naiskuoro Vanajan Laulu
Vanajaveden Opiston Kamarikuoro VOKaali


Kotikaupunkimme Hämeenlinna

Sivun ylläpitäjä: Oskari Kosola, email osku35gmail.com

Ruusu